Off-road lisavarustus. Kuidas parandada oma maasturi maastikuvõimekust?

Off-road lisavarustus. Kuidas parandada oma maasturi maastikuvõimekust?

Off-road on hobi, mis tänapäevastele parketimaasturitele jääb püüdmatuks. Kuid siiski on ka tõsisemaid maastikumasinaid, millest õige lisavarustuse abil saab luua võimekad offroad autod.

Meie e-poes on kvaliteetseid ja vastupidavaid lisasid, mille paigaldus aitab Sinu neljarattalise läbi nii mudast kui ka veest. Siin on lisavarustus, mis parandab maasturi maastikuvõimekust ja võimaldab sellest teha tõelise off-roaderi.

Elektriline vints

Kõige ilmselgelt nähtavam off-road varustuse osa on tavaliselt vints. Vints on offroadingu entusiastile asendamatu abimees, kuna aitab tihti välja olukordadest kust masina oma 4 ratast enam välja ei vea. 

“Kvaliteetne vints paigaldatakse üldiselt otse sõiduki raami külge ning elektrilistel vintsidel on kaasas juhtimispult, millega saab kontrollida vintsimise kiirust. “

Olenemata sellest kas pinnas on liivane, mudane või lumine – vints aitab hädast välja. Lisaks sellele saab vintsi abil vallutada ka tõusunurki, mis ainult neljarattaveo abil jäävad liiga järsuks.

Lisatuled

Kui tegemist on off-roadinguga, ei saa ülehinnata korralikku nähtavust. Mõnikord tuleb sõita piiratud nähtavuses ja hämaras ning siis on maastikus parima tee leidmiseks võimsad lisatuled asendamatud. Lisatuled aitavad nähtavusega ka siis kui Sa parajasti roolis pole – näiteks kui on vaja hoopis autost väljas vintsiga toimetada. Seega on need off-road maailmas tähtsad lisad.

Esiraud

Korralik esiraud kaitseb Sinu maasturit esmaste kontaktide eest liikumatute objektidega – näiteks kivide, puude või maastikuga. Nii tõkestab esiraud auto liikumiseks vajalike komponentide kahjustumist ja oleg ausad – parandab ka maasturi välimust.

Küljerauad ja astmelauad

Küljerauad ja astmelauad kaitsevad samuti auto kere ja küljekarpe külgmise kontakti eest. Kui autot on tõstetud, on need mugavaks kohaks kuhu autosse sisenemisel ja autost väljumisel jalga toetada. Ning nagu esirauad, parandavad ka küljerauad Sinu sõiduki välimust!

Tõstesarjad - vedrustus

Kui off road siis kliirens. Maasturi kliirens on maastikuvõimekuse üks tätsamaid osasid – kui kliirens on madal, muutub ka keerulise maasitku läbimine omajagu raskemaks. Tõstesarjad aitavad vedrustuse tõstmise abil kõrgendada ka maasturi kliirensit. See tekitab suurema kõrguse masina põhja ja maapinna vahele ning loob esi- ja tagatiibadesse rohkem ruumi ka off-road rehvide jaoks.

Karteri- ja põhjakaitsed

Karteri- ja põhjakaitsete vajalikkust ei ole vaja off-roadingu kontekstis üle selgitada. Maapinna sisse peitunud kivid, palgid ja teised takistused on varmad lõhkuma auto põhja all kaitsmata osasid. karteri- ja põhjakaitsed hoiavad auto põhjaaluse turvalisena ja takistavad võõrkehadel tungimast elutähtsate liikuvate osadeni, hoides maasturi terve ja võimekana.

Off road Snorkel

Off-road seisklustel on vaja läbida veetakistusi? Siis on vajalik ka snorkel, mis viib õhu sissevõtu tavaliselt katusepiirini. See tähendab, et mootori tööks vajalik õhk jõuab mootorisse ka siis, kui vesi ulatub kapoti servani. Läbi snorkli mootorisse jõudev õhk on ka puhtam ja jahedam, kui teepinnale lähemalt mootorisse jõudev õhuvool.

Kasulik lisa - katusetelk

Kui off-road seiklused on pikemad, siis kulub marjaks ära katusetelk, mis võib olla masina katusel kogu seikluse vältel turvaliselt kõvasse kesta kokkupakituna. Kui on aega magama heita, siis ei ole otseselt oluline millisel pinnasel või maastikul Sinu maastur parajasti asub – katusetelki saad puhkama minna siledale ja kuivale küljealusele, kaitstuna maapinna niiskuse eest. Sealjuures võtab katusetelgi uneks valmis seadmine vaid mõne minuti ning ei hõlma endas vaiade ja nööridega pusimist.

Castrum müüb ja paigaldab off-road lisavarustust

Castrumi e-poes on lai valik kvaliteetset off-road lisavarustust alustades vintsidest ja lõpetades katusetelkidega. Lisaks müügile tegeleme ka oma müüdava varustuse paigaldusega – nii saad meie juurest sõita otse oma järgmisele maastikuseiklusele. 

Tutvu ka meie teiste tootegruppidega:

tuulesuunaja

Küljesirmid, tuulesuunajad, deflektorid

Tuulesuunajate abil saad nautida vaiksemat sõitu, värsket õhku salongis ja uduvaba nähtavust ka kliimaseadet kasutamata.

katusereelingud-katuseraamid

Katusereelingud ja katuseraamid

Korralik katuseraam aitab muuta ka kõige raskemad ülesanded lihtsamaks. Kvaliteetsed ja vastupidavad rullikuga katuseraamid on raske töö juures asendamatud abilised.

ford_ranger_raptor_2023__triple-r_850_grille_kit_02_web

Mudelipõhised LED kaugtuled

LED kaugtuled aitavad hämaral ajal nähtavust oluliselt parandada ja märgata takistusi teel ammu enne, kui need kujunevad probleemiks. Vali oma margile ja mudelile sobiv!

28146EE0-08D3-4718-8F13-A0FFC63BE006

Kere- ja tiivalaiendid

Kere- ja tiivalaiendid annavad Sinu maasturile koheselt agressiivsema väljanägemise ning kaitsevad külgi seisvate objektide eest, mida võid maastikul sõites tabada.